14 Eylül 2012 Cuma

Gümüş Madenini ne kadar tanıyoruz?


GÜMÜŞÜN ANTİBAKTERİYEL ÖZELLİĞİ; Gümüşün antimikrobik özelliği binyıllardır bilinmektedir.

1- Hipokrat’ın (MÖ 460-MÖ 377) gümüşün yaraları (ülser) iyileştirdiğini öğrettiği,
Eski Yunan, Roma ve Makedonya’da enfeksiyonları kontrol etmek için kullanıldığı biliniyor.

2- Tarihçi Herodot (MÖ 484- MÖ 425) Pers Kralının hastalıkları önlemek için gümüş kaplarda nasıl su kaynattığını tarif ediyor.

3- Romalılar ve Fenikelilerin bozulmayı önlemek için gümüş kaplarda şarap, su ve sirkeyi sakladıkları belgelenmiştir.
4- Çin İmparatoru ve saray eşrafı gümüş çubuklarla yemek yerlermiş.
5- Birinci Dünya Savaşında yaralı askerleri enfeksiyondan korumak için gümüş yapraklar kullanılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder